Kanaton keitto

Kanakeittoa en muista ikinä syöneeni, mutta eikös tuo ole yleinen perusruoka. Innostuin, kun kaveri vinkkasi kasvisversiosta. Kuulosti hyvältä!

Ainekset: juureksia, sipuli, paprikaa, maissia, soijasuikaleita, kaurakermaa, öljyä, currya ja muita mausteita/kasvisliemikuutio.


Keitä soijasuikaleita paketin ohjeen mukaan 5-10 min ja paista ne sipulin kanssa öljyssä pannulla. Lisää paiston aikana currya, paprikajauhetta ja muita mausteita. Itse laitoin lipstikkaa ja oreganoa. Lisää kerma ja anna hautua hetki.

Samalla kun keität soijasuikaleita, laita toiseen kattilaan kiehumaan juurekset, paprika ja maissi. Lisäsin myös valkosipulia, varsiselleriä sekä hiukan siirappia ja suolaa – kasvisliemen asemesta.

Kun juurekset ovat kypsiä, voit yhdistää paistetut soijasuikaleet keittoon. Anna vielä hautua hetki. Nam!

Keitto upposi koko perheeseen hyvin. Jännää, että minulle on yhtäkkiä iskenyt varsisellerin himo, vaikka teininä vihasin sitä sydämeni pohjasta. Muistan vannoneeni, että ikinä en selleriä ala syömään ja hulluja kaikki jotka sitä ruokiin lisäävät! Syövätköhän kaikki aikuiset siis lopulta varsiselleriä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: