Kanttarellipiirakka

Maidoton ja munaton piiras voi sittenkin olla helppoa ja hyvää! Pitkään vältin piirakoiden tekoa, mutta nyt ne ovat yksi suosikkitarjoiluni. Pohjan tekeminen on ollut tuskaa.

Mutta jes, nykyään hyviä valmispohjia on pakastealtaissa useita. Tässä lista vegaanisista leivontapakasteista ja pohjista, joita on yllättävän monenlaisia. Vegaanisia juustoja on niin ikään juustohyllyissä monia.

Ainekset: valmispohja, 2 pientä perunaa, kanttarelleja, sipulia, yrttejä, kaurafraice, Violifen cheddaria ja savujuustoa.


Painele sulanut valmispohja vuokaan. Päätin esipaistaa pohjaa 10 min 175-200 asteessa, mutta se ei välttämättä ole tarpeellista. 

Paista kasvikset pannulla öljyssä. Sekoita paistettu sieni-sipuliseos ja raastettu raaka pieni peruna. Lisää seos piirakkapohjan päälle. Peruna sitoo koostumusta ja antaa piirakalle lisää massaa.

Pilkoin joukkoon cheddarkuutioita. Päälle lusikoin ja painelin kaurafraicea, revin savujuustoa ja raastin perunaa. Lopuksi kannattaa painella perunaraaste kosteaksi ja litteäksi kiinni fraiceen. Näin perunaraaste ei pala.

Paistoin piirakkaa alkuun 200 asteessa, mutta perunaraaste tosiaan meinasi mustua. Tajusin lusikalla painella sitä kaurafraicen kanssa kosteammaksi ja Alensin samalla lämpötilan 175 asteeseen. Jatkossa aion käyttää 175 asteen lämpötilaa ja pidempää paistoaikaa, noin 45-60 minuuttia.

Nam. Piirakka maistui kesäisen polttariporukan piknikillä ja sai kehuja koko porukalta! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: