Paras keitto tai muhennos

Yleisimmin tekemäni suosikkiruoka on linssikeitto. Punaisilla linsseillä se onnistuu aina. Keittoon voi mielestäni laittaa mitä tahansa juureksia ja kasviksia. Veden määrästä riippuen ruoasta tulee joko keitto tai muhennos.

Ainekset: juureksia, kasviksia, punaisia linssejä, kookosmaito (tai kauramaito), tomaattimurska. Valkosipulia, inkivääriä ja muita mausteita sekä suolaa ja sokeria maun mukaan.


Tomaattimurskaa ja kookosmaitoa käytän lähes aina. Silloin maustan keiton esimerkiksi currylla, garam masalalla, jeeralla, inkiväärillä ym. intialaisilla mausteilla.
Keitosta voi myös tehdä pohjoismaalaisen, kun vaihtaa kookosmaidolla kauramaitoon ja mausteet suomalaisiin yrtteihin. Toimii! Tomaattimurskaa ei välttämättä silloin tarvitse.

Linssit palavat melko helposti pohjaan. Siksi keittoa pitää välillä sekoittaa ja vettä olla keitossa tarpeeksi, kun keittelee.

Keiton voi aina myös soseuttaa.

Ruoanlaitto on luovaa puuhaa ja tulokset vaihtelee :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: