Hernekeitto 

Kerran kuussa hernekeitto? Sen ekommaksi ja halvemmaksi ei ruoka tule. Kuulin vasta talvella, että on olemassa myös ihmisiä, jotka eivät tykkää hernekeitosta!

Ainesosat: kuivia herneitä, sipulia, porkkanaa ja valkosipulia. Tarjoiluun sinappia ja raakaa sipulia. Keittoon voi myös lisätä soijanakkeja.



Hernekeiton keittoaika on pitkä
, jos herneitä ei ensin huuhtele ja liota kylmässä vedessä yön yli, esimerkiksi 12 h ajan. Voi tosiaan toimia niin ja vaihtaa veden, kun tekee keiton. Toinen vaihtoehto on kiehauttaa herneet ja jättää ne kuumaan veteen. Vapautuva lämpöenergia lämmittää asuntoa. 😉 Herneet pehmeää nopeammin. Itse kiehautin herneet useampaan kertaan päivän lomassa. Ja silti aktiivinen keittoaika oli pitkä, melkein tunti, että pehmenevät kunnolla. Vettä pitää myös lisäillä kattilaan, muuten keitto kuivuu liikaa ja voi palaa pohjaan.

Äitini lisää hernekeittoon soijarouhetta. Itse pilkon joukkoon pakastealtaasta soijanakkeja, suolaa ja siirappia. Vauva ei tietenkään syö vielä näitä, mutta ilmankin keitto näyttää maistuvan.

Herne sisältää hyvin proteiinia eli kuivapainosta noin 20%. Herne ei sisällä kaikkia aminohappoja, kuten esimerkiksi soija ja härkäpapu sisältävät. Herne ei siis riitä ihmisen ainoaksi proteiinin lähteeksi 365 päivää vuodessa ;).

Herne parantaa viljelymaata, koska on typensitojakasvi. Se kasvaa vaatimattomissakin olosuhteissa. 

Hyvä herne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: