Kaalilaatikko

Varhaiskaalit saapuvat pian! Tässä yksi ekoruoka, kaalilaatikko.

Ainesosat: ohraa, härkäpapurouhetta, kaalia, sipulia, kaurakermaa/-maitoa ja suurustamiseen kikhernejauhoa. Aikuisille lisään siirappia ja suolaa, joko lautaselle tai uunivuokaan. Puolukoita lautasen kulmaan.

Paista kaali ja sipuli öljyssä kevyesti. Keitä ohra ja härkäpapurouhe kattilassa pehmeiksi. Sekoita uunivuoassa nämä, kaurakerma- tai maito, sekä kourallinen kikhernejauhoa. Viimeisen voi jättää pois, jos ei löydy kaapista. Kikhernejauho sitoo laatikkoa, kuten kananmunat tekisivät.



Paista noin tunti 175 asteessa
ja maista sen jälkeen, joko lopputuloksen pehmeys miellyttää. Laatikot voivat olla miedossa lämpötilassa uunissa kauemminkin. 

Kun katsotaan vesien tilaa, ilmastonmuutosta ja eliöiden monimuotoisuuskriisiä niin hohoi – ravinto muodostaa suuremman vaikutuksen planeettaan kuin asuminen ja liikkuminen!
Ihanaa siis vihdoin taas nauttia vegaaniruokia. Reilun vuoden tuntui, että on pakko syödä joka päivä kalaa, munia, juustoja tai riistaa. Harmitti. Energian ja ravintoaineiden kulutus on imettäessä kuin metsurilla (yli 3000 kcal/pvä plus liikunta!) ja keho huusi eläintuotteita. Aikoihin en vaan voinut syödä papuja tai linssejä, kun vauvan maha tuli kipeäksi kaikista palkokasveista paitsi soijasta. Mutta ei onneksi enää 😊.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: