Tervetuloa lukija!

Haluatko tehdä maistuvaa arkiruokaa, joka vaalii planeettaa ja ravitsee kehoa? Sellaista, joka syntyy vähällä vaivalla eikä maksa maltaita.

Tämä blogi jakaa vinkkejä arkiseen ruoanlaittoon. Reseptit ovat iisejä kasvisreseptejä.

On oleellisesti iisimpää toimia elinkelpoisen ja vakaan planeetan puolesta nyt – kuin tulevaisuudessa. Nyt meillä on vielä monimuotoisen luonnon kauneutta, hedelmällisyyttä ja iloa.

Miten siis perinneruoat liittyvät planeetan elinkelpoisuuteen? Haluamme toki siirtää parasta mahdollista kulttuuri- ja luontoperintöä eteenpäin lapsillemme.

Ruoan vaikutus planeetan vehreyteen on yllättävän iso. Jokainen kuluttaa ruokaa, 365 päivää vuodessa. Ruoka on henkilökohtaista polttoainetta ja ihana nautinto. Se on osa kulttuuriperintöä. Samalla ruoka on oiva keino muuttaa maailmaa.

Arjessa on usein kiire ja väsyttää. Juusto, munat ja riistaliha ovat minustakin maukkaita. Mutta arkinen ruoanlaittokin on toimintaa. Se määrittää tulevaisuuttamme. Eläintuotteiden vaikutus planeettaan on lähes poikkeuksetta moninkertainen verrattuna kasvituotteisiin. Kyse on esimerkiksi maankäytöstä, vedestä, luonnon monimuotoisuudesta, lannotteista ja ilmastonmuutoksesta.

Joten monista hyvistä syistä, tai vaikka vaihtelun vuoksi, haluaisin esitellä – vegaaninen, parempi ja onnellisempi: kaalilaatikko, hernekeitto, makaronilaatikko. Kiusaus ja spydäri.

Ilman turhaa mittaamista ja hifistelyä.

Aikaikkuna toimia arjessa, iisisti, on nyt!

 

Kuvassa kesän 2016 permakulttuuripuutarhani satoa. 😀 Piha on varjoinen. Lue lisää blogistani http://www.tutkiihutkiitunturissa.wordpress.com

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: